19 Φεβ 2013

«Εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων»

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και ο Δήμος Αίγινας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, οργάνωσαν χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του ΟΛΠ, εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), με την ευκαιρία του εορτασμού 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του. Ως γνωστόν το ΕΚΠΑΖ λειτουργεί με επιτυχία στην Αίγινα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της.... Περιφέρειας Αττικής, επιτελώντας εξαιρετικό έργο στον τομέα της περίθαλψης και προστασίας αγρίων ζώων και πουλιών από όλη την Ελλάδα.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ και στο ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την καλύτερη λειτουργία και προσφορά του κέντρου.
Για το έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ, μίλησαν, η Διονυσία–Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ιδρυτής Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και η
Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα με Χορωδιακά Έργα του Καθηγητή, Συνθέτη, Μαέστρου Ιάκωβου Δακουτρού με το Μουσικό Φωνητικό Σύνολο ECLIPSIS υπό τον Μαέστρο Ματθαίο Λεγάκη, ενώ βραβεύτηκαν οι εθελοντές του ΕΚΠΑΖ.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Περιφέρεια Αττικής, με μεγάλη ευαισθησία και αγάπη στηρίζει το ελληνικό κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων και πουλιών, γιατί πιστεύει στο έργο που γίνεται και στην ανάγκη ενίσχυσής του. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί, υπό καλύτερες συνθήκες, τόσο για να προστατευθούν τα άγρια ζώα και τα πουλιά σε ένα περιβάλλον που εγγυάται τη θαλπωρή και την ύπαρξή τους, όσο και για να εκπαιδευτεί περιβαλλοντικά η νέα γενιά και να έρθει κοντά στη μητέρα φύση. Το ΕΚΠΑΖ είναι ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλη προσφορά και η σύνδεσή του με τις γενιές που έρχονται αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου