5 Ιουν 2013

Σπύρος Σοφράς. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο συνδυασμός μας “Νέα Πορεία Σαλαμίνας” ξεκάθαρα και χωρίς διγλωσσία τοποθετείτε ανοιχτά υπέρ της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος στο νησί μας με κάθε κόστος, ως την πολυτιμότερη κληρονομιά, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ...παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, καλύτερη απ’ ότι εμείς την παραλάβαμε.
Δεν είναι τυχαίο που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), επισημαίνοντας και αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της υποβάθμισης και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, καθιέρωσε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Φυσικό Περιβάλλον. Η πρωτοφανής αυτή επίθεση που ασκείται στο περιβάλλον και στους ανανεώσιμους και μη φυσικούς πόρους, είναι χαρακτηριστικό πλέον γνώρισμα του ανθρώπινου πολιτισμού του 20ου και 21ου αιώνα.
Το νησί μας δεν γλύτωσε από την βάναυση καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση όλα αυτά τα χρόνια.
Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος είναι ευκαιρία χωρίς άλλη καθυστέρηση να βάλουμε φρένο στην περεταίρω καταστροφή του είτε αυτή συντελείτε από τα ανεξέλεγκτα λατομεία και τις ανεξέλεγκτες και διάσπαρτες χωματερές (βλέπε ΕΔΩ), είτε αυτή είναι στον θαλάσσιο πλούτο μας με τις ανεξέλεγκτες υδατοκαλλιέργειες.
Με την ευκαιρία κι επειδή πολλά λέγονται στα πηγαδάκια και στα ανώνυμα σχόλια διάφορων blogs, ο συνδυασμός μας στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο δια του υπ. Δημάρχου κ Σπύρου Σοφρά θα πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τη λειτουργία του λατομείου στη “Γούβα Μπατσί” κι όχι μόνο,   γιατί για εμάς αποτελεί υπέρτατο αγαθό και κόκκινη γραμμή η προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας.
Το γραφείο τύπου του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου