3 Ιουν 2013

Οι δήμαρχοι των μηνύσεων και των δικαστηρίων (Μακρής και Τσαβαρής) ένωσαν τα πυρά τους κατά του πολιτικού τους αντιπάλου κ. Σοφρά.

 

Η αλήθεια είναι, πως η έδρα δέχτηκε την άποψη της υπεράσπισης, πως δεν είναι δυνατόν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι δυο φορές για το ίδιο αδίκημα μια και αναμένεται το βούλευμα σε μεγαλύτερο βαθμό (σε δήλωσή του ο κ. Σοφράς, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πιθανόν η υπόθεση θα πάει στο αρχείο δεδομένου ότι μετά την προανάκριση δεν στοιχειοθετείται κατηγορία).
Για όσους στήριξαν τις ελπίδες τους, για να βγουν από την αφάνεια και τα πολιτικά τους αδιέξοδα, στην δίκη του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για την “αποχέτευση” που ήταν προγραμματισμένη στις 28/5, πλανήθηκαν πλάνην οικτράν. Θα ‘λεγα, έφυγαν με “σπασμένα” φτερά και “στραπατσαρισμένες” ελπίδες μια και η δίκη ανεβλήθη επ’ αόριστον, με σύμφωνη γνώμη και της κας εισαγγελέως και όλης της έδρας, μετά από πρόταση του συνηγόρου υπερασπίσεως.....
Έτσι μετά από εικοσάλεπτη διακοπή απεφάνθησαν, ότι πρέπει να δώσουν αναβολή επ’ αόριστον πράγμα που τελικά και έπραξαν, παρά τα αίολα επιχειρήματα του συνηγόρου, για το αντίθετο, που έχει προσλάβει η δημοτική αρχή σε βοήθεια της νομικής του υπηρεσίας.
Να θυμίσουμε ότι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας ήταν, ο πρώην δήμαρχος Αθ. Μακρής και ο εκδότης Δ. Ροκίδης. Ο νυν δήμαρχος  Ι. Τσαβαρή παραστάθηκε  ως υποστηρικτής του κατηγορητηρίου!
Είναι γεγονός πως πολλοί -μέσα κι έξω από την αίθουσα- στήριξαν τις ελπίδες τους σε μια πιθανή καταδίκη, ώστε να απαλλαγούν από ένα πολιτικά δυναμικό αντίπαλο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές! Το χαρτί όμως δεν τους βγήκε, κι έτσι άρχισαν την προσφιλή τους  τακτική της παραπληροφόρησης και της λάσπης μέσω ανωνύμων σχολίων στο διαδίκτυο.
Ο τέως δήμαρχος Σπύρος Σοφράς, ο μοναδικός δήμαρχος που δεν έχει μηνύσει πολιτικό του αντίπαλο, παρότι οι ευκαιρίες που είχε ήταν πάρα πολλές είτε ως δήμαρχος  είτε κατόπιν ως αντιπολίτευση, δήλωσε πως «μοναδικός κριτής για όλους μας είναι ο σοφός λαός, ο οποίος με το αδέκαστο κριτήριό του θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα στείλει τον κάθε κατεργάρη στο πάγκο του» οσονούπω έρχεται το πολιτικό τους τέλος.
Το γραφείο τύπου του συνδυασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου