29 Αυγ 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΕΝΑΡΞΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ   ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Δήμος Σαλαμίνας  ορθώνοντας ακόμα ένα ανάχωμα στην κρίση που μαστίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ξεκινά από τον Σεπτέμβρη τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και απόφοιτους Λυκείου.
Πρόσκληση συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Αγαπητοί  Εκπαιδευτικοί   Δ. Ε.          
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας ίδρυσε Κοινωνικό Φροντιστήριο με στόχο τη δωρεάν παροχή πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε μαθητές, που οι οικογένειες τους αποδεδειγμένα,


Στυλοβάτες αυτής της κοινωνικής δράσης είναι οι καθηγητές  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  οι οποίοι θα παρέχουν δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη  στα παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα  σχετικά έξοδα.
   Πιο  συγκεκριμένα, για την ένταξη στο πρόγραμμα  Κοινωνικού Φροντιστηρίου απαιτούνται τα εξης  δικαιολογητικά:
1. Αίτηση εγγραφής / Υπεύθυνη Δήλωση .
2. Επικυρωμένο  φωτοαντίγραφο  αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου .
3. Βεβαίωση φοίτησης  από  το  σχολείο  του μαθητή.
4. Πρόσφατο  Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
5. Εκκαθαριστικό ΔΟΥ και Ε9 επικυρωμένα, η βεβαίωση μη υποχρέωσης υποβολής.
6. Επικυρωμένη απόφαση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής (αν υπάρχει).
7.  Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου απορίας(αν υπάρχει).
8. Επικυρωμένο  φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας(αν υπάρχει).
9. Άλλο επικυρωμένο έγγραφο  (αν υπάρχει  π.χ ενοίκιο κατοικίας, δάνειο, χρέη  κ.λ.π)
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι γονείς και κηδεμόνες να καταθέτουν τα δικαιολογητικά στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Σαλαμίνας οδός Αναπαύσεως (έναντι Δημαρχείου) και για κάθε πληροφορία να καλούν στα τηλ. 2132027582 και  6972831193 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» -   «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ».
δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν δίδακτρα  σε  ιδιωτικά  φροντιστήρια.      
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Σαλαμίνας  για  την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης σε όσους δημότες μας πλήττονται εντονότατα από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Θα ξεκινήσει την  λειτουργία του τον προσεχή Σεπτέμβρη με τμήματα μαθητών όλων των τάξεων Λυκείου καθώς  και  αποφοίτων. Τα μαθήματα θα  πραγματοποιούνται απογευματινές  ώρες σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Σαλαμίνας .
          Ο Δήμος Σαλαμίνας σας καλεί να συνδράμετε την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  και να  διδάξετε εθελοντικά ( αφιλοκερδώς)  προσφέροντας  τις γνώσεις και την εμπειρία σας  στους μαθητές που χρειάζονται, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τη βοήθεια  όλων  μας.
     Για την δήλωση συμμετοχής και κάθε πληροφορία σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε είτε με την Γραμματεία  Κοινωνικού  Φροντιστηρίου Δήμου Σαλαμίνας ( τηλ. 2132027559 κ. Κανάκη Ελ. )  είτε με τον Δημ. Σύμβουλο Νίκο Κόγια ( τηλ. 6972831193).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου