29 Απρ 2014

Το άσπρο-μαύρο της προπαγάνδας



Καλέ μου φίλε «Γιώργο» θα σου περιγράψω σήμερα το όνειρο που είδα ψες βράδυ κάτι μεταξύ παραμυθιού και εφιάλτη. Είναι αλήθεια φίλε μου καλέ πως μόνο ένα “γυναικείο” και παμπόνηρο μυαλό θα μπορούσε να αγωνίζεται να μετατρέψει το άσπρο / μαύρο και να παίζει “μπάλα” μέχρι την τελευταία στιγμή στον δημοτικό στίβο....
 
Είδα λοιπόν πως εδώ και καιρό έχει στα χέρια του την δικιά του δημοσκόπηση, μια και δεν πείστηκε απ’ αυτήν των ενωμένων bloggers προ μηνός περίπου που τον έφερναν ουσιαστικά τρίτο και καταϊδρωμένο, έκανε λοιπόν την δικιά του τηλεφωνική δημοσκόπηση πλην όμως, δεν τόλμησε ούτε να την δημοσιοποιήσει μα ούτε και να την “διαρρεύσει”.
Το δυστύχημα όμως ήταν, πως και αυτή, τον εμφανίζει τρίτο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο. Έτσι και την έβγαζε, δεν θα του έμενε ψυχή ζώσα στον συνδυασμό και θα έβγαινε από το παιχνίδι αυτομάτως. Έτσι η παλιά κλασική συνταγή, μπαίνει σε τροχιά “υπηρεσίας” με τους γνωστούς αγνώστους παπαγάλους.
Κυκλοφορούν λοιπόν κατά ομάδες όπου έχει κόσμο (καφετέριες ουζερί κλπ) συζητούν τάχα μεταξύ τους “εμπιστευτικά” και “απερίσκεπτα” για να τους ακούν και να μεταφέρονται τα νέα παρακάτω. Μη μου πεις; Σατανικό!
Τι λένε; Μα ότι είναι πρώτος στην δημοσκόπηση και μάλιστα με μεγάλες διαφορές από τον δεύτερο, κάποιοι δε πιο προωθημένοι το πάνε παρακάτω, βγαίνει από την πρώτη Κυριακή κα άλλα τέτοια φαιδρά στοχεύοντας σε τι;
Μα να αναστρέψει το κλίμα μήπως και τα καταφέρει τελικά και πάει στην δεύτερη Κυριακή που ως τώρα είναι όνειρο άπιαστο. Σου λέει αν τελικά τα καταφέρω και μπω στην δεύτερη Κυριακή, δυο πράγματα παίζουν.
Πρώτον γλυτώνω την προσωπική ξευτίλα και δεύτερον είμαι στο παιχνίδι κι αν τα “σπρώξω” στον τρίτο θα μπορούσα ακόμα και να κάνω την έκπληξη!
Αυτές τις σκέψεις, μόνο ο εγκέφαλος του μπορούσε να κάνει μια και οφείλουμε αν μη τι άλλο να του αναγνωρίσουμε την δυνατότητα να “παίζει” τον κόσμο όπως επιθυμεί και δεν έχει κανένα δισταγμό και αναστολή γι’ αυτό.
Τα λεφτά για την επόμενη πενταετία φίλε “Γιώργο” είναι πολλά και δεν τα πετάς εύκολα στου Βουρκάρι, το παλεύεις μέχρι την λήξη του αγώνα κι ότι ήθελε προκύψει αυτό κάνει κάθε σοβαρός “παίχτης” που σέβεται τον εαυτό του κι αυτός όπως γνωρίζεις, μόνο τον εαυτό του σέβεται και κανέναν άλλον.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/5/14, 12:12 μ.μ.

    Ζούμε στο όνειρο του παράλογου εδώ και 3,5 χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι φυσικά που με τις ευλογίες του “Big Boss” ενήργησαν πάντα με την σύμφωνη γνώμη του και κατ’ εντολήν του πιστοί του δόγματος «αν δεν παρανομήσεις, έργο δεν κάνεις». ‘’Ετσι, ώθησαν 3,5 χρόνια τώρα στα σημερινά του αδιέξοδα τον συνδυασμό χωρίς αιδώ κι αυτό γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν; Ίσως, μόνο που ο οικονομικός εισαγγελέας δεν θα πει το γνωστό σε όλους μας «…άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…» διότι και «..οίδασι..» και παρ’ όλα αυτά «..ποιούσι..»
    Είναι αργά για δάκρια Γιάννη μου, αυτά έπρεπε να τα σκεφτείς τότε....

    - Τότε που διόριζες τον αγράμματο ως εγκέφαλο οικονομικών διοικητικών υπηρεσιών και σαν να μην έφτανε αυτό, και ως ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και γελούσε ΟΛΗ η Κούλουρη, όταν όλοι γνώριζαν ότι για να σβήσει έναν υπολογιστή τράβαγε την πρίζα κι όταν ήθελε να λογαριάσει κάτι έβγαζε από την κωλότσεπη το μπλοκάκι των παραγγελιών από το σουβλατζίδικο.
    - Τότε που τοποθετούσες τον «υποτακτικό» σου υπεύθυνο ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων, δασικών τε και μη κτιρίων, με το γνωστό σκεπτικό… τότε που τον έβαζες στα πόδια του Βαγγέλη για να κάνει έργο και καλά στην περιοχή του και δεν έδινε λόγο σε κανέναν αρμόδιο ούτε και στον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο και πάντα εκ των υστέρων προσπαθούσε να μπαλώσει τα αμπάλωτα.
    - Τότε που σκάσατε τον φουκαρά τον Περδικούρη από τις πιέσεις να σας υπογράψει τις παρατυπίες σας, αλήθεια ποιος τις υπέγραψες τελικά;
    Θα μου πεις είχες τους λόγους σου, ναι δεν λέω μόνο που κι εμείς έχουμε τους λόγους μας σήμερα και δεν χαραμίζουμε ψήφο στους νεκροθάφτες της Κούλουρης.
    Γκέγκε; Ούκου Γκέγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/5/14, 8:29 μ.μ.

    Εποχή Μαυρογιαλούρου στην πολιτική ζωή της Σαλαμίνας με πρωταγωνιστή τον Δήμαρχο κ.Τσαβαρή SALAMINA 24 & SALAMINA TODAY

    (Η αναδημοσίευση γίνεται από τον ιστότοπο zougla.gr και συγκεκριμένα από την στήλη που φιλοξενεί τις γνώμες των αναγνωστών. Για τον λόγο αυτόν κρίνεται ελεύθερα από όλους μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/14, 9:56 π.μ.

    ΕΚΛΟΓΕΣ 2014- Ο Γιώργος Αδαμόπουλος & ο Γιώργος Μητρόπουλος στον ΚΥΧΡΕΑ ακούστηκε ότι είπαν τόσες αλήθειες και ξεβράκωσαν τόσο πολύ τα τζαβαρισκυλα που ο κοντοασπροδοντής έπαθε κρίση πανικού και έδωσε διαταγή σε επιχειρηματίες να απολύσουν τρις εργαζομένους όπως συνηθίζει με την καινούργια ανωμαλία και αλητεία που τον έχει πιάσει αυτό που ήδη έκανε πρόσφατα με έναν πουλημένο επιχειρηματία και κατάφερε να ηρέμηση, αυτήν την τακτική εφαρμόζει τώρα
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΑΛΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή